Waarom Gitaarles Molenhoek? en liever niet een “handige buur” die voor weinig les geeft of één van de talloze online tutorials zonder begeleiding van een professional…

Er zijn hobbyisten/autodidacten die goedkope lessen aanbieden. Wij zien helaas te vaak dat bij deze categorie (ongeschoolde) docenten de nodige expertise ontbreekt en je dus als cursist het risico loopt e.e.a. verkeerd aan te leren. Dat is natuurlijk erg jammer en zonde van al jouw geinvesteerde tijd!

Ook is er veel, zelfs gratis, lesmateriaal op internet te vinden. Zoveel zelfs dat het voor met name de beginnende muzikant erg lastig is het juiste lesmateriaal te vinden. Kortom…een oerwoud! Bovendien is er niemand die jou vertelt of je het allemaal wel goed doet/aanpakt.

Regelmatig worden op deze manier verkeerde technieken aangeleerd, wat hoogstwaarschijnlijk een belemmering zal vormen voor de verdere ontwikkeling op je instrument en zelfs lichaamlijke klachten kan veroorzaken!

De kans op frustratie is hierdoor groot, je denkt al gauw “niets voor mij zo’n gitaar!” en misschien zelfs helemaal opgeeft. Daar zit je dan met je mooie gitaar die vervolgens hoogstwaarschijnlijk op zolder of op marktplaats.nl belandt. Dat is in alle opzichten natuurlijk ontzettend jammer!

Wij zijn ervan overtuigd onze leerlingen iets beters aan te kunnen bieden, namelijk:

 

motiverende lessen “op maat” van een professional met duidelijke leerlijn en mogelijkheid voor eigen inbreng

 

online lessen in realtime, dus géén vooraf opgenomen filmpjes zonder de broodnodige feedback van een professional

 

Je zult zien dat je samen met ons veel sneller jouw doel bereikt!

 

Regelmatig organiseren wij optredens met onze leerlingen, veelal in samenwerking met collega’s hier uit de omgeving. Op deze manier leer je samen muziek te maken, vaak in combinatie met andere instrumenten zoals bijvoorbeeld fluit, viool, piano, drums, bas enz. Tijdens deze optredens ervaar je wat het inhoudt voor publiek te mogen spelen en daarvoor applaus te krijgen. Een ervaring die je niet snel meer zult vergeten!